چهارشنبه , تیر 11 1404

روش‌های عمومی مقابله با حملات از چهار سمت شیطان

1-6-        تقویت باور

یکی از اجزای ایمان و تقوی، باور است؛ و این باور از اجزای مهم تاکتیک مقابله با شیطان است؛ یعنی انسان مجاهد برای مقابله با شیطان باید به پنج مطلب «باور» داشته باشد؛ باور به «اسلام و تسلیم بودن در برابر آن»، باور به «دشمن بودن نفس»، باور به «دشمن بود شیطان»، باور به آنکه «جزا، نفس عمل است» و باور به اینکه «عالَم، محضر خداست»!

1-7-        تقویت عزم

یکی دیگر از اجزای ایمان و تقوی، عزم است؛ و این عزم از اجزای مهم تاکتیک مقابله با شیطان است؛ یعنی انسان مجاهد در نبرد با شیطان عزمش را برای این کار جزم می‌کند و اراده قطعی و تغییرناپذیرش را برای عبودیت الله، مبارزه با نفس و دشمنی با شیطان و طاغوت! مرور حفظ می‌نماید. یعنی منِ مجاهد قطعاً می‌خواهم با شیطان بستیزم! و هزینه‌های این ستیز با شیطان را می‌پذیرم!

1-8-        تجدید عهد بستن با خود و خدا و محمد و آل محمد:

یکی دیگر از اجزای ایمان و تقوی، تجدید عهد آدمی با خودش و خدا و محمد و آل محمد: است بر پایداری بر عبودیت الله و دشمنی با نفس و شیطان! یعنی مجاهد در راه خدا با خودش قول و قرار مستمر می‌بندد و همواره تلاش دارد تا بر این عهد پایدار بماند.

1-9-        تقویت توکل

یکی دیگر از اجزای تقوی، توکل بر خداست؛ زیرا توکل از جنود عقل است و انسان مجاهد فی سبیل الله و مبارز با شیطان پس از عمل به همه وظائفش، بر خدا توکل می‌کند؛ و توکل بر خدا یعنی اعتماد به خدا؛ یعنی آنکه خودت را به خدا بسپار! و چه کسی بهتر از خدا برای اعتماد کردن بر او!

و انسان سالم باید بداند که توکل بر خدا یعنی اینکه آدمی بداند که «مخلوق نه زيانى مى‏زند و نه سودى مى‏رساند، نه مى‏دهد و نه جلوگيرى مى‏كند و چشم اميد بركندن از خلق. هرگاه بنده چنين باشد، ديگر براى احدى جز خداوند كار نمى‏كند و اميد و بيمش از كسى جز خداوند نيست و چشم طمع به هيچ كس جز خدا ندارد. اين است توكّل.»[20] و آنگاه شخص متوکل چنین می‌شود که خدا بیان فرموده: «الَّذِينَ قالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزادَهُمْ إِيماناً وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ» (آل عمران: 173) همان كسانى كه مردم به ايشان گفتند: مردمان براى [جنگ با] شما گرد آمده‏اند، پس از آنان بترسيد؛ و بر ايمانشان افزود و گفتند: خدا ما را بس است و نيكو حمايتگرى است؛ و آنگاه دیگر شیطان تسلطی بر فرد متوکل نخواهد داشت! «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنُواْ وَعَلَى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ» (النّحل: 99) یقیناً او بر کسانی که ایمان آورده‌اند و همواره بر پروردگارشان توکل می‌کنند، تسلّطی ندارد.

همچنین ببینید

نگاهی راهبردی به انسان بر پایه عقل – جهان هستی

در ادامه این سلسله مقالات کوتاه، در صدد بیان مؤلفه های راهبردی «انسان» بر پایه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *