آیت الله جوادی آملی درباره اقتصاد مقاومتی، ربا، فساد و اختلاس فرمایشات صریح و دقیقی داشتند که نقل بعضی از فرازهای آن دراین جا ضروری است.
مال در نظام الهی اقتصادی عاملی برای قیام یک ملت به شمار میرود؛ ملت اگر بخواهد ایستادگی سیاسی و اجتماعی داشته باشد نباید جیبش خالی باشد.
در آیات سوره مبارکه «نساء» آمده است که اگر ملتی میخواهد ایستادگی کند باید مال داشته باشد.
فقیر به معنای گدا نبوده و در حقیقت کسی است که ستون فقراتش شکسته است.
ملتی میتواند در مقابل دشمنان ایستادگی کند که بتواند بایستد وگرنه ملت ویلچری چنین قابلیتی ندارد.
ملتی که خزانهاش خالی باشد اهل تملق است و قرآن هم فرموده است مبادا دستتان خالی باشد وگرنه چاپلوس خواهید شد.
با نصیحت و سفارش نمیتوان چنین اقتصادی (مقاومتی) را محقق کرد؛ آبروی مردم باید حفظ شود و دستشان پر باشد نه اینکه همه سرمایهدار باشند بلکه باید از نظر اقتصادی قوی شوند؛ مقاومت درسدادنی نیست و باید اشتغال و کار را برای مردم فراهم کرد.
آنچه داریم اختلاس است و آنچه نداریم عرضه است.
خداوند دستور داده با قرضالحسنه زندگی کنید تا زندگی آرامی داشته باشید؛ زندگی با ربا موجب همین پروندههای قضایی فراوانی است که مشاهده میکنیم و تعداد آنها به میلیونها رسیده است.
با کلاه شرعی و اسم مضاربه و دادن و گرفتن سود علی الحساب تنها بانک ربوی ما چاق میشود؛ بانک ربوی عرضه حل مشکلات اقتصادی ما را ندارد و نشانه این هم ورشکستگیهایی است که مشاهده میکنیم.
اقتصاد مقاومتی و کسب حلال دارای راهکارهای خود هستند؛ در این مملکت همه نعمتهای الهی را داریم و تنها بخشی از زمینهایمان کویری است؛ هلند و امثال این کشور در حد یک استان ما هستند ولی صادرات زیادی دارند در حالیکه در ایران معادن، دریاها، زمینهای کشاورزی و نیروهای انسانی فعالی هستند که باید از آنها استفاده شود.
——————————————–
اصل موضوع را هم دراینجا می توانید ملاحظه فرمایید.
http://www.portal.esra.ir/Pages/Index.aspx?kind=1&lang=fa&id=MzE5NA%3d%3d-XfDaA5AyTlc%3d&skinid=66