برای پاسخ منصفانه به این سوال دو مقدّمه باید ذکر شود.
مقدّمه یک: رسالت رسانه ها به طور کلی و رسانه ملی به صورت خاص، در سند راهبردی این رسانه تدوین شده و در مطالبات مقام معظّم رهبری (مدظلّه العالی) نیز بیان گردیده است. از جمله این موارد، فرهنگ سازی، سیاست سازی[۱]، زمینه سازی، بررسی و رفع موانع و چالش های اجتماعی، مطالبه گری و پرسشگری، هدایت و فضاسازی روانی جامعه برای حرکت به سمت رشد و تعالی در ابعاد گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و …، ارتقاء معرفت دینی و ایمان دینی جامعه، تقویت مدیریت اجرایی کشور، برخورد علاج جویانه و دلسوزانه با مسائل و مشکلات کشور و … است.
مقدّمه دو: اهمیت موضوع فرهنگ برای هر کشوری زیاد است و برای کشوری که اساس و مبنایش اسلامی است، بسیار زیادتر. این فرهنگ سال هاست مورد هجمه دشمنانش قرار گرفته و مطالبه همگانی؛ از رهبری تا نخبگان فرهنگی و پیکره عمومی جامعه این است که با این حملات مدیریت شده، مدیریتی هم گرا و هم افزا صورت پذیرد. مطلبی که در قالب ایجاد قرارگاه فرهنگ تحقّق می یابد.
………………………………
امّا،
اگر عملکرد صدا و سیما را در امر فرهنگ سازی، سیاست سازی، زمینه سازی، مطالبه گری و پرسشگری، تقویت مدیریت اجرایی کشور، برخورد علاج جویانه و دلسوزانه با مسائل و مشکلات مدیریت فرهنگ کشور و خاصاً ایجاد قرارگاه فرهنگ بررسی نماییم، آن وقت است که برای چنین امر مهمی چند سوال کلیدی به ذهن متبادر می گردد.
۱- مگر موضوع ایجاد قرارگاه فرهنگ کشور از هشت سال پیش توسط رهبری مطالبه نشده است؟[۲]
۲- مگر رهبری بر عملیاتی کردن این امر تأکیدات مکرر ننموده اند؟[۳]
۳- مگر رسالت صدا و سیما در امر ایجاد قرارگاه فرهنگ، سیاست سازی، فرهنگ سازی، زمینه سازی، مطالبه گری و پرسشگری نیست؟
۴- آیا اهمیت مدیریت جامع فرهنگ در کشور کمتر وجود چاله چوله ها در خیابان های کشور است، که مکرراً توسط صدا و سیما پیگیری می شود؟ (که البته باید پیگیری شود)
۵- آیا اولویت فرهنگ در صدا سیما، پرداختن به لایه های دست چندم فرهنگ مانند سینما، تئاتر، … است (که برایش برنامه های اختصاصی طولانی تهیه می شود)، و یا توجه به ریشه و علت العلل چالش های فرهنگی کشور، که همانا ضعف جدی در مدیریت جامع فرهنگ است؟
………………………………
۱- مسئولان صدا و سیما اعلام نمایند طی هشت سال گذشته چند دقیقه بر روی موضوع ایجاد مدیریت جامع فرهنگ و قرارگاه فرهنگ تولید محتوا، برنامه و اجرا داشته اند؟
۲- چند بار از مسئولان عالی فرهنگ کشور این امر را مطالبه نموده اند؟
۳- چند مناظره را به امر مطالبات رهبری درباره قرارگاه فرهنگ و مدیریت جامع فرهنگ اختصاص داده اند؟
۴- آیا موضوع مدیریت جامع فرهنگ و قرارگاه فرهنگ در بایکوت خبری صدا و سیما قرار گرفته و یا سهواً و غفلتاً فراموش شده است؟
۵- اگر بایکوت خبری است، چرا هست؟
۶- اگر سهو و غفلت بوده است، پس چگونه و کی قرار است این موضوع بسیار مهم در لیست محورهای اولویت دار صدا و سیما قرار گیرد؟
۷- ………..
………………………………….
من که سوادش را ندارم، شما بگویید.
Thanks for cntoributing. It’s helped me understand the issues.