رهبر انقلاب اسلامي سياستهاي كلي نظام در امور «پدافند غيرعامل» را ابلاغ كردند. (29/11/89 )
پيشنويس اين سياستها پيش از اين در مجمع تشخيص مصلحت نظام تهيه و به محضر حضرت آيتالله خامنهاي تقديم شده بود.
متن كامل اين سياستهاي ابلاغي كه به عنوان راهنماي دستگاههاي اجرايي، تقنيني و نظارتي، خط مشي و جهتگيري نظام را در بخش مذكور تعيين ميكند، به شرح زير است:
1- تأكيد بر پدافند غيرعامل كه عبارت است از مجموعه اقدامات غيرمسلحانه كه موجب افزايش بازدارندگي، كاهش آسيب پذيري، تداوم فعاليتهاي ضروري، ارتقاء پايداري ملي و تسهيل مديريت بحران در مقابل تهديدات و اقدامات نظامي دشمن ميگردد.
2- رعايت اصول و ضوابط پدافند غيرعامل از قبيل انتخاب عرصه ايمن، پراكندهسازي يا تجميع حسب مورد، حساسيتزدايي، اختفاء، استتار، فريب دشمن و ايمن سازي نسبت به مراكز جمعيتي و حائز اهميت بويژه در طرحهاي آمايش سرزميني و طرح هاي توسعه آينده كشور.
3- طبقهبندي مراكز، اماكن و تأسيسات حائز اهميت به حياتي، حساس و مهم و روزآمدكردن آن در صورت لزوم.
4- تهيه و اجراي طرحهاي پدافند غيرعامل (با رعايت اصل هزينه – فايده) در مورد مراكز، اماكن و تاسيسات حائز اهميت (نظامي و غيرنظامي) موجود و در دست اجراء بر اساس اولويتبندي و امكانات حداكثر تا پايان برنامه ششم و تأمين اعتبار مورد نياز.
5- تهيه طرح جامع پدافند غيرعامل در برابر سلاحهاي غيرمتعارف نظير هستهاي، ميكروبي و شيميايي.
6- دو يا چندمنظوره كردن مستحدثات، تأسيسات و شبكههاي ارتباطي و مواصلاتي در جهت بهرهگيري پدافندي از طرحهاي عمراني و بويژه در مناطق مرزي و حساس كشور.
7- فرهنگ سازي و آموزش عمومي در زمينه به كارگيري اصول و ضوابط پدافند غيرعامل در بخش دولتي و غيردولتي، پيشبيني مواد درسي در سطوح مختلف آموزشي و توسعه تحقيقات در زمينه پدافند غيرعامل.
8- رعايت طبقهبندي اطلاعات طرحهاي پدافند غيرعامل.
9- ممانعت از ايجاد تأسيسات پرخطر در مراكز جمعيتي و بيرون بردن اينگونه تأسيسات از شهرها و پيشبيني تمهيدات ايمني براي آن دسته از تأسيساتي كه وجود آنها الزامي است و ممانعت از ايجاد مراكز جمعيتي در اطراف تأسيسات پرخطر با تعيين حريم لازم.
10- حمايت لازم از توسعه فناوري و صنايع مرتبط مورد نياز كشور در پدافند غيرعامل با تأكيد بر طراحي و توليد داخلي.
11- به كارگيري اصول و ضوابط پدافند غيرعامل در مقابله با تهديدات نرمافزاري و الكترونيكي و ساير تهديدات جديد دشمن به منظور حفظ و صيانت شبكههاي اطلاعرساني، مخابراتي و رايانهاي.
12- پيش بيني ساز و كار لازم براي تهيه طرح هاي مشترك ايمنسازي و ايجاد هماهنگي در ساير طرحها و برنامهها و مديريت نهادهاي مسئول، در دو حوزه پدافند غيرعامل و حوادث غيرمترقبه در جهت همافزايي و كاهش هزينهها.
13- ايجاد مركزي براي تدوين طراحي، برنامهريزي و تصويب اصول و ضوابط، استانداردها، معيارها، مقررات و آيين نامههاي فني پدافند غيرعامل و پيگيري و نظارت بر اعمال آنها.
——————————————-
منبع:
http://www.hvm.ir/print.asp?id=31800