چهارشنبه 17 خرداد 1402

پیشنهاد بیست و یک: تدوین شاخص های شهر اسلامی

یک شهر خوب و ایده آل، چه شهری است؟

…………

مردم در آن دارای آسایش باشند؟ (توجّه به جسم انسان)

مردم در آن دارای آرامش باشند؟ (توجّه به روح انسان)

شهری است که خلّاق باشد؟

پیشرفته و مدرن باشد؟

توسعه یافته باشد؟

مردم محور باشد؟

سرآمد باشد؟

زیبا باشد؟

……. ؟

……………….

اگر بخواهیم نگاهی منصفانه و جامع و مانع داشته باشیم، باید بگوییم یک شهر خوب و ایده آل باید دارای همه ویژگی های فوق و سایر موارد تعریف شده برای یک شهر خوب بوده و در یک کلام شهری اسلامی باشد.

چرا که معتقدیم همان طور که یک سازنده تجهیزات بهترین کسی است که می تواند برای تبیین شیوه استفاده از تجهیزاتش کاتالوگ و دستورالعمل ارائه کند و سپس تعمیرات آن را به نمایندگی های مجازش بسپارد؛ بدیهی است که عقل حکم کند که خداوند حکیم و رحیم نیز بهترین کسی است که برای مخلوقاتش دستورالعمل و راهنما ارائه فرماید؛ که این ها همان دستورات دین اسلام برای دنیا و آخرت مردم است.

لذا باید ببینیم شاخص های یک شهر اسلامی چیست، تا بر آن اساس اقدام به طراحی شهر و بازسازی و نوسازی، گسترش و توسعه معقول آن کنیم.

……………….

بنابراین پیشنهاد می گردد متولّیان قانون گذاری شهری در کشور (شوراهای شهر و روستا)، و مجریان آن ها (شهرداری ها و دهداری ها) نسبت به تدوین عالمانه شاخص های یک شهر اسلامی اقدام نمایند. آن گاه بر اساس آن شاخص ها وضعیت موجود شهر را بسنجند و گام های لازم را برای رسیدن از وضع موجود به مطلوب ترسیم نمایند. هم اینهاست که می شود برنامه های سالانه و پنج سالانه هر شهر و روستا.

انشاءالله

همچنین ببینید

نظام تدبیر

به بهانه اعتراضات و اغتشاشات 1401: باز خوانی یک مطلب قدیمی

در دو سه هفته اخیر کشورمان شاهد اعتراضات و به تبع آن اغتشاشاتی شد که …